Sleep Tape, Breathe better, Sleep better!

By: Lise-Lotte Bonné

Udnytter du din evne til at trække vejret optimalt og klargøre dig til at sidde i den meditative tilstand?
Udnytter du din evne til at trække vejret og aflede din stress?
Udnytter du din evne til at trække vejret når du har stærke aggressioner, er plaget af angst, triste følelser mv.?

Vidste du godt at med meditation starter du med at åbne porten til sindet?

Vidste du godt at med åndedrættet starter du med at åbne porten til kroppen?

Vidste du godt at ro giver os en mulighed for at åbne op for den kreative side i os selv?

Med denne enkle metode kan du både i meditationen og i arbejdet m kroppen, åbne dybere op og opnå mere varme, ro og balance i kroppen.

Rigtig mange mennesker der praktiserer meditation kan til tider kæmpe med at få lukket af for de mange tanker, der myldrer rundt. Den travle hverdag, de ydre påvirkninger i form af støj, det konstante dopamin kick hver gang vi kigger på en skærm er altsammen noget, der i en lind strøm er forstyrrende for sindet og kroppen. Derfor kan vejen blive lang for den mediterende.

Hvad er det egentlig den mediterende har brug for at kunne med sindet? Det reelle, der skal ske er at få hjernen til at svinge med mindre frekvenser. Få hjernen til at være rolig. Når hjernen bliver rolig, vil roen brede sig helt ud i kroppen.

Hjernen består af 20 milliarder celler der alle generer elektriske impulser dag og nat livet igennem. Da vi ikke alle bliver lige gamle eller lige stressede – kan vi spørge os selv om vi har muligheden for at påvirke vores alder på en eller anden måde eller vi har muligheden for at blive mindre stressede i dagens løb ….

Generelt kan man sige, at når hjernen er aktiv, svinger hjernebølgerne hurtigt. Når hjernen er passiv (fx under søvn) svinger bølgerne langsomt. Det er lige så rigtigt at sige, at når opmærksomheden er vendt mod den ydre verden svinger hjernebølgerne hurtigt, mens når opmærksomheden er vendt mod den indre verden, svinger de langsomt.

1. Deltabølger (0.5-4Hz)
Er de mest langsomme bølger, der optræder under dyb søvn. Det er vigtigt at lave mange deltabølger da de er vigtige for kroppens restitution

2. Thetabølger (4-8Hz)
Opræder midt mellem vågenhed og søvn – det er lige før vi vågner. De signalerer primært følelser og drifter. Temperamentsfulde mennesker har ofte et forhøjet THETA aktivitet. Vi kan måle mange THETA bølger under drømme – det er når underbevidstheden arbejder.
Theta bølger I vågen tilstand hos voksne er tegn på dysfunction. Dorskhed og depression

3. Alfabølger (8-13Hz)
Ligger mellem hjernens langsomme og hurtige bølger. Det er hjernens bevidste tomgang. Passiv meditative opmærksomhed. Mennesker med en høj alfa aktivitet har god kontakt til deres underbevidsthed og dermed til deres krop og følelser. De kan mærke og bruge deres intuition. De er gode til at akkumulere ny energi.

4. Betabølger (13-25Hz)
Angiver en mental aktiv tilstand. I det øjeblik du begynder at gøre noget fysisk og mentalt stiger din beta aktivitet. Det betyder en mobilisering af dine energi ressourcer.
Under koncentration og intens tanke virksomhed øges BETA aktiviteten og det samme sker under mentalt eller følelsesmæssigt pres.

5. Gammabølger (25-42Hz)
Er de aller-hurtigste hjernebølger som hjernen genererer, når den skal yde det optimale. Det er især vigtigt at have mange gammabølger i pandelapperne, hvor hjernens øverste kontrolorganer sidder, bl.a. styring af opmærksomhed. En høj gamma i pandelapperne reflekterer således intenst fokuseret og med god viljestyrke.

Mange stressede skriver og fortæller at de kan slet ikke trække vejret og de har prøvet at meditere, men det er ikke muligt. Meditation er smukt, når det fungerer. Meditation er dejligt når du har oppe arbejdet en værens tilstand, hvor du blot er. Men meditation med megen indre uro, kan være ubehageligt for mange. Især stressede oplever dette.

Men der er håb forude. Hvis du taper din mund. Vil du over en 10min tid, mærke hvordan hjernen svinger langsommere, åndedrættet bliver langsommere. Tape for munden er egentlig tænkt som en måde at få en bedre søvn på. Jeg har og haft mange klienter som har haft et åndedræt i den faretruende ende ift stress og der har jeg simpelthen trænet dem op til at tape munden flere gange daglig. Alle som en har meldt tilbage har sagt at det virker. Hjernen, kroppen, sindet bliver bare mere roligt og afslappet. Når først du oplever det, begynder du at tro på din vej ud af stress kan lade sig gøre.

Når samtaler ikke er nok og uroen hersker i kroppen, så deler jeg dette.
Her kommer en af mine helt enkle opskrifter til vejen ud af stress.

Opskriften er både for dig der bevæger dig på kanten men endnu ikke er blevet sygemeldt. Opskriften har mange der har været sygemeldt for stress også brugt med godt resultat. Den giver hurtigt gode stunder, timer og dage.

Nattesøvn er vigtigt da, det er med til at restituere hele dig
Tape din mund, når du sover. Der vil gå kort tid, og du falder dybere og dybere ned i en afslappet tilstand.

Morgenen er første start på dagen, her er det god at etablere dagens standard for din vejrtrækning. Det vil give dig et bedre udgangspunkt for din krop, hjerne og dit sind.

Når du vågner om morgenen tager du din relaxator i munden og træner 15 min – hvis du ikke lider af hjertekar sygdomme, KOL, stærk astma, eller andre lungesygdomme start på niveau 3 i 7 min og gå bagefter over på 3,5 i 7 min

Op af dagen vil du sikkert mærke, at der begynder at opstå en indre uro. Læg dig ned på sofaen og tape munden, du er velkommen til at læse, skrive, se film eller hvad du ellers laver når du ligger ned. Lig her i 30 min med tapen. Når du tager tapen af, prøv at mærk din vejrtrækning og muligvis at du er mere rolig.

Alt efter hvordan din indre tilstand er, så kan du gå en lille tur på 15-20 min eller igen ligge dig med tape for munden i 30min.

Sidst på eftermiddagen træner du igen med relaxatoren i 14 min. Denne gang er det på niveau 3 i 7 min og niveau 4 i 7 min. Du kan også rykke denne træning til om aftenen lige før du skal lukke dine øjne. I løbet af en uge, hvis du vel og mærke gør dette her. Så vil du opnå mere indre ro. Den indre ro får du brug for, når du skal deltage i samtaler med jobcentre, din arbejdsgiver, skal til frisøren, tandlægen og måske ned og handle ind. For selvom vi er stressede, så går livet langsomt videre i forskellige retninger.

Udover dette, så kan du have brug for at komme i et fællesskab, hvor alle på en eller anden måde har accepteret at de også er mere eller mindre stressede. Eller folk har fundet ud af at de har brug for at koble af. Fællesskabet kan være at deltage i bevidst vejrtrækning på et af mine hold, eller hos andre der underviser i at trække vejret. Der er også mulighed for at deltage på workshops, hvor vi har noget længere tid og det bliver umuligt for dig at opretholde din indre stressede tilstand.

Nyd livet, solen og vid du kan sagtens komme styrket tilbage ud af din stress. Jeg glæder mig til at se dig og tak fordi du følger med her på siden. Flere gange om ugen kan du læse hvad vejrtrækning kan hjælpe dig med. Praktiske redskaber, dokumenteret viden, psykologiske aspekter og meget meget mere.

Kærlig hilsen
Lise-Lotte Bonné
liselottebonne@hotmail.com
30117612

** Relaxator og tape kan du købe hos mig.
Relaxator 259,- kr og tape 50 kr ( 30 stykker )
Hvis du køber relaxator og tape sammen koster det 300 kr
relaxator tilsendt 1 stk koster 18 kr oven i og tape og relaxator koster 36 kr oven i.
Du kan mobilepay 98290 ( mobile pay business Øjeblik )